Enhakkore Girls Home

Click here to edit subtitle

Het Enhakkore Girls Home (voorheen:Joy Children's Home) is opgericht in 2005 door de Indiase kerkvoorganger Kailay Raju uit Hyderabad. Het weeshuis herbergt momenteel ( oktober, 2018) 13 meiden. Waar het voorheen een gemengde groep betrof van jongens en meiden wonen er tegenwoordig alleen nog meisjes vanwege de Indiase wetgeving. Het weeshuis bestaat momenteel uit een begane grond met eetzaal en de slaapzaal voor de meisjes en een 1e verdieping met slaapzaal, een gastenverblijf en een klein kantoortje. Onlangs is er een tweede verdieping gebouwd waar een multifunctionele ruimte gecrëerd wordt voor o.a. een trainingschool/praktijkruimte en daarnaast zal hier het kantoor van de Indiase tak van Stichting Tabernacle Ministries gevestigd worden. 

Stichting Tabernacle Ministries werkt sinds februari 2017 samen met pastor Kailay Raju van Enhakkore Ministries om de situatie ter plekke te verbeteren en de kinderen te trainen en te activeren in hun gaven en talenten. Hiertoe zal tevens een trainingsschool gerealiseerd worden.

De kinderen wonen fulltime in het huis en pastor Raju bezoekt hen circa 3 x per week.
Het huis wordt 24-uur per dag bewaakt door een bewaker. Naast de bewaker zijn er 3 andere personen die fulltime aanwezig zijn in het huis, waaronder een kok die dagelijks voedsel voorziet voor alle kinderen en een lerares die de kinderen bijles geeft na school.

Het is onze visie om hier op korte termijn een trainingsschool te starten op de tweede etage van het weeshuis waar we de kinderen kunnen trainen aangaande de dingen van het Koninkrijk van God, maar ook praktische trainingen zoals bijv. computerlessen, kleding maken, etc.

Ook het aankomende kantoor van Tabernacle Ministries zal een belangrijke functie vervullen binnen het huis. Kinderen van 16 en 17 die de Engelse taal machtig zijn en basis computerlessen volgen kunnen op termijn deel uit gaan maken van Tabernacle Ministries India. Eerst op kantoor voor o.a. administratief werk & communicatieve werkzaamheden en later na de trainingschool en het vinden van hun persoonlijke roeping kan de stichting fungeren als een springplank voor aankomende evangelisten, herders, leraren, enz.

Stichting Tabernacle Ministries heeft in 2017 Namit Kohli aangesteld als India Mission's Director en hij is dan ook het aanspreekpunt in Nederland voor wat betreft het Enhakkore Children Home. Namit is op dit moment nog woonachtig in Ludhiana, Punjab in India en zal naar verwachting in 2020 naar Nederland verhuizen.

 Kailay Raju (founder)

Namit Kohli
(India Mission's Director)